Pasen

Op zoek naar een dagje uit tijdens de Pasen? De deuren van Paleis Het Loo zijn ook tijdens eerste en tweede paasdag geopend. Geniet van het voorjaar!

Pasen op Paleis Het Loo
Voorjaar in de paleistuin

Op zoek naar een dagje uit tijdens de Pasen? De deuren van Paleis Het Loo zijn ook tijdens eerste en tweede paasdag geopend. Centraal gelegen in Apeldoorn, aan de rand van de Veluwe. Je bezoekt het paleis van binnen, laat je verrassen door de grote tentoonstellingen in het ondergrondse museum en bekijkt buiten de stallen en paleistuinen. Hier voel je dat de lente in de lucht hangt.

Bezoek het paleis

Het paleis neemt je mee in de geschiedenis van de Oranjes, die er meer dan 300 jaar woonden en werkten. Volg de paleisroute Het huis van Wilhelmina of de route van Willem en Mary. Met de audiotours hoor je alles van de bewoners van het paleis. Natuurlijk is er ook een familietour voor gezinnen met kinderen. Je wandelt door de ingerichte vertrekken, elke kamer met een eigen verhaal. Je ziet de schilderijen, kroonluchters, bedden, stoelen en nog meer gebruiksvoorwerpen.

Bezoek het paleis tijdens Pasen
Wandel door de zitkamer van Wilhelmina

Voorjaar in de paleistuin

De botanische barokke tuinen van Paleis Het Loo zijn misschien wel de mooiste van Nederland. De vroegere bewoners flaneerden hier met hun gasten. Strak geknipte hegjes omzomen de bloemperken met barokke patronen. Er zijn fonteinen en tuinbeelden, elk met een eigen betekenis en verhaal. In de lente en rondom Pasen steken de eerste bloembollen hun kopjes boven de grond uit. Langzaam krijgt de tuin de kleuren van het voorjaar.  

Stallenplein

Het stallenplein ademt de sfeer van de tijd van Wilhelmina en Hendrik. Hier kun je de historische rijtuigen, auto’s en sledes bewonderen. En met een beetje geluk staan er zelfs paarden in de stallen. Op het stallenplein bevindt zich ook grand café prins Hendrik garage. Het terras geeft uitzicht op het stallenplein. Start hier de dag met een kop koffie en wat lekkers. 

High tea met Pasen
High tea in de balzaal
Juniorpaleis tijdens Pasen
Op avontuur in het Juniorpaleis

Paasbrunch en high tea

Een paasbrunch of een high tea in de balzaal van Paleis Het Loo is feestelijk én lekker. De tafels zijn gedekt en de bediening staat voor je klaar. Zij serveren bij de high tea zowel zoete als hartige lekkernijen. Van madeleines en tartelettes tot sandwiches en flammkuchen. Met daarbij een ruime keuze aan theesmaken. Mooi servies en goed gezelschap omlijsten jouw high tea met een gouden randje. Laat je deze Pasen culinair in de watten leggen. Naast de high tea hebben de restaurants ook een ruim assortiment voor koffie, taart, lunch en borrel. En bij mooi weer kun je op één van de terrassen genieten van de voorjaarszon.

Speciaal voor kinderen

Ook voor kinderen is Paleis Het Loo een fijn paasuitje met het hele gezin. Er is van alles te doen. Ze doen een activiteit in de tuin, naast grand café prins Hendrik garage kunnen ze spelen in het speelpaleis of volg een tour met de speciale Paleis Het Loo app. Zo leren ze de bewoners van het paleis kennen. In het Juniorpaleis kunnen ze echt ervaren hoe het was om als prins of prinses te leven. Een ervaring om nooit te vergeten!