Wat is er te doen in Gelderland

Paleis, stallen en tuinen

Paleis Het Loo - oude eetzaal
Willem en Mary, de eerste bewoners

Wat is er te doen in Gelderland

Wat kun je doen in Gelderland? Dat is een makkelijke vraag. Midden op de Veluwe, aan de rand van Apeldoorn bevindt zich Paleis Het Loo. De bestemming voor een perfect dagje uit! In deze mooie omgeving streken de Oranjes neer. Zij woonden meer dan 300 jaar op Paleis Het Loo. Nu is het paleis een museum waar je kan zien hoe het leven eruitzag in de tijd dat het nog bewoond werd.

Wat kun je doen op Paleis Het Loo?

Je kunt het paleis, de tuinen en de stallen bezoeken. Het paleis bezoek je met een audioverhaal, je hoort er leuke wetenswaardigheden over de bewoners en de vertrekken zijn ingericht naar de tijd waarin de bewoners leefden. De barokke tuin met zijn symmetrische indeling is een van de mooiste in Europa. Vanaf het dak van het paleis heb je prachtig overzicht en komen de vormen goed tot hun recht. Een ideale oplossing om wat te doen in Gelderland. 

Paleis Het Loo - colonnades
Tuinen
Paleis Het Loo - stallenplein
Stallenplein

Stallenplein

Op het stallenplein bevinden zich de stallen en koetshuizen. Je ziet er de rijtuigen, auto’s en sledes. Je uitje is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan het restaurant. Allerlei lekkers om te eten en te drinken en te genieten in het gezelschap van je familie. 

Voor kinderen is er ook van alles te doen. In schoolvakanties zijn er extra activiteiten voor families. Maar ook op andere dagen kunnen ze zich vermaken met het dierenspeurspel of het speelpaleis. Kortom, in Gelderland op Paleis Het Loo is er van alles te beleven en te doen.