Activiteiten in Apeldoorn

Van alles te doen voor jong en oud

Paleis Het Loo - zitkamer Emma
Zitkamer koningin Emma

Paleis

Aan de rand van Apeldoorn ligt Paleis Het Loo. Lang was het het buitenverblijf van de Oranjes. Meer dan 300 jaar woonden en werkten zij op het paleis. Nu is het paleis een museum dat bezoekers ontvangt en vertelt over het leven en werken van haar bewoners. Met verhalen, tentoonstellingen en allerlei andere activiteiten. 

Duik in de geschiedenis

Als je op zoek bent naar leuke activiteiten in Apeldoorn, denk dan eens aan Paleis Het Loo. Het paleis bezoek je met een audioverhaal. Download de Paleis Het Loo app alvast in je appstore. Je wandelt door de vertrekken van Willem en Mary, Wilhelmina en andere familieleden. Je komt er te weten hoe het was om in een paleis te wonen en wat er allemaal bij komt kijken.

Stallenplein

Op het stallenplein zijn de stallen en koetshuizen. In de koetshuizen kun je auto’s, rijtuigen en sledes bewonderen. Af en toe staan er paarden in de stallen en is het Koninklijk Staldepartement op bezoek.

Paleis Het Loo - stallenplein
Stallenplein
Paleis Het Loo - tuinzijde
Paleis en de tuinen

Paleis Het Loo en de kinderen

In de schoolvakanties zijn er altijd activiteiten speciaal voor gezinnen. Er is een speciale familietour in het paleis. In het paleis kunnen kinderen ook het dierenspeurspel spelen. Op het stallenplein vind je het speelpaleis om nog even te klauteren en te ravotten.

Tuinen om te bewonderen

De barokke tuinen van Paleis Het Loo zijn een van de mooiste van Europa. Symmetrische parterres omzoomd door haagjes met daarbinnen kleurige bloemen en planten. Je ziet er fonteinen en tuinbeelden, allemaal met een symbolische betekenis. Regelmatig vinden er allerlei activiteiten plaats. Zo is er in de weekenden en schoolvakanties een vertelpodium. Leuke weetjes verteld door onze publieksbegeleiders. 

Oranjewandeling

Achter de tuinen ligt het paleispark. De Oranjewandeling brengt je bij de veldvijvers en de boothuizen. In het voorjaar bloeien de rododendrons, maar eigenlijk is het ieder seizoen de moeite waard.

Prins Hendrik garage
Grand café prins Hendrik garage
Paleis Het Loo - balzaal
Balzaal

Eten en drinken

Ga even lekker zitten bij een van de restaurants. Bij mooi weer op het terras, maar ook binnen zit je als een vorst. Laat je verwennen met lekker eten en drinken en rust lekker even uit. 

Winkelen tot besluit

Met een bezoek aan de paleiswinkel besluit je je dag. Hier vind je leuke souvenirs, als herinnering of om te geven aan de thuisblijvers.

Voor een dag vol leuke activiteiten in Apeldoorn ben je bij Paleis Het Loo aan het juiste adres.