Dagje uit Gelderland

Midden op de Veluwe, aan de rand van Apeldoorn ligt Paleis Het Loo. De perfecte plek voor een dagje uit in Gelderland.

Een dagje uit Gelderland heeft het allemaal

Midden op de Veluwe, aan de rand van Apeldoorn ligt Paleis Het Loo. Perfect voor een dagje uit Gelderland. Door de centrale ligging is het goed te bereiken per auto, op de fiets en met openbaar vervoer. Het paleis werd meer dan 300 jaar bewoond door de Oranjes, maar is nu een museum. Het museum laat je kennismaken met de geschiedenis van de Oranjes. Hoe leefden en werkten zij op het paleis?

Wat is er te doen voor een dagje uit Gelderland?

Paleis Het Loo is één van de populairste plekken voor een dagje uit Gelderland. Met een dagje uit naar Het Loo ontdek je dat het paleis een veelzijdig museum is. Je bezoekt het paleis, maar ook bewonder je de stallen en koetshuizen. Er zijn paleiswinkels en restaurants. En dan heb je nog niet eens een rondje door de prachtig tuinen gelopen.

Paleis Het Loo - grote trap
De grote trap in het paleis
Paleis Het Loo - colonnades

Dagje uit Gelderland naar de Barokke tuinen

De tuinen werden ooit aangelegd naar voorbeeld van de tuinen van Versailles. Bij je dagje uit in Gelderland mag je de tuinen natuurlijk niet overslaan. Je wandelt door de beneden- en boventuin, de konings- en koninginnetuin. Strakke symmetrische vormen door paden, grasperken en grind. Met in het voorjaar bloeiende bloembollen, in de zomer en herfst de vaste en perkplanten te midden van de in barokke patronen geplante haagjes. Ook vindt je er fonteinen, tuinbeelden en in de zomer de replica’s van historische Delftsblauwe aardewerken tuinvazen. Je kijkt je ogen uit. Een oranjewandeling door het paleispark mag je bij dit leuke dagje uit Gelderland natuurlijk niet overslaan!

Dagje uit Gelderland voor kinderen

Ook voor kinderen is Paleis Het Loo een fijne bestemming. Bezoek natuurlijk het Juniorpaleis. Voor kinderen is er van alles te doen. Ze lopen een speurtocht, spelen in het speelpaleis of volgen de familietour met de speciale Paleis Het Loo app. Zo leren ze de bewoners van het paleis kennen. Ze doen kennis op, maar de nadruk ligt op spelen en beleven. Want zo wordt het een onvergetelijke dagje uit. Op zoek naar een uitje in de schoolvakantie? Geen probleem, in de vakanties zijn er altijd extra activiteiten, speciaal voor gezinnen.

Paleis Het Loo - balzaal
Balzaal
Juniorpaleis

Schuif aan in een van de restaurants

In de Balzaal schuif je aan voor lekker eten en drinken. Koffie, lunch of een high tea, het is allemaal mogelijk. Vanaf grand café prins Hendrik garage op het stallenplein heb je uitzicht op het monumentale stallencomplex, waar de koninklijke rijtuigen, sledes en auto's van de Oranjes te bewonderen zijn. Er is een ruime keuze en je wordt er persoonlijk bedient. Ook voor een bedrijfsuitje, een familiefeest of een reünie is Paleis Het Loo het perfecte dagje uit Gelderland.

Hulp nodig bij het plannen van je dagje uit Gelderland?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij jouw dagje uit? De medewerkers van de groepsreserveringen helpen je graag bij de wat grotere gezelschappen. Zij hebben tips en zorgen ervoor dat jouw dagje uit in Gelderland een feest wordt. Stuur een mail naar info@paleishetloo.nl. Kom je met een klein groepje of regel je het liever zelf? Lees dan de veelgestelde vragen, je vind er allerlei informatie voor jouw uitje.