Familie uitje in Gelderland

samen ontdekken en beleven

Paleis Het Loo - balzaal
De kroonluchters

Familie uitjes

Een heerlijk familie uitje in Gelderland beleef je op Paleis het Loo. Midden in het land, aan de rand van Apeldoorn vind je het museum dat vertelt over de geschiedenis van de Oranjes. Meer dan 300 jaar woonden en werkten zij op Paleis Het Loo. Ze gebruikten het als zomerverblijf, ontvingen er gasten en genoten van de rust en de omgeving. 

Paleis Het Loo is een leuk uitje voor kinderen. Het museum is Kidsproof bevonden door de Museuminspecteurs!

Verhalen

Met een audioverhaal kun je het paleis bezoeken. Je hoort leuke weetjes over de vertrekken en de bewoners. Er zijn verschillende routes en drie verhalen om uit te kiezen. Er is ook een speciale familietour. Speel met de kinderen het dierenspeurspel in het paleis. De brochure ontvang je gratis bij de kassa op je familie-uitje in Gelderland.

Juniorpaleis

Het Juniorpaleis is een fantasierijke afspiegeling van onze eigen wereld. Wandel door de kleurrijke paleisvertrekken, van Bureau Keukenzaken tot Bureau Danszaken. Ontmoet er de Majesteiten en hun personeel. Er zijn vrienden uit andere landen die op bezoek komen.

Paleis Het Loo - cascade
In de tuinen is van alles te zien
Paleis Het Loo - oude eetzaal
Willem en Mary, de eerste bewoners

Barokke tuinen

In de tuinen haal je een frisse neus en verwonder je je over de mooie tuin. Zoveel moois dat groeit en bloeit. En de fonteinen en tuinbeelden met al hun symboliek niet te vergeten! Ook kun je het dak bezoeken. Je ziet dan goed hoe symmetrisch de tuin is aangelegd en hoe haagjes de sierlijke lijnen benadrukken. Perfect voor een familie uitje in Gelderland.

Nog meer

Op het stallenplein bevinden zich de stallen en koetshuizen. Je ziet er de rijtuigen, auto’s en sledes. Je familie uitje is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan het restaurant. Allerlei lekkers om te eten en te drinken en te genieten in het gezelschap van je familie. 

Tot besluit van je familie-uitje in Gelderland bezoek je nog de paleiswinkel. Daar vind je allerlei leuks voor de thuisblijvers, of gewoon een aandenken voor jezelf.