Eventlocatie

programma rondom evenement

Paleis Het Loo bestaat uit een authentiek 17e-eeuws paleis, een baroktuin en historische stallen. In het paleis, tuinen en stallen zie je hoe de Oranjes woonden, werkten en leefden, in de tentoonstellingszalen onder het voorplein krijg je inzicht in de geschiedenis van de koninklijke familie en Nederland. Van Willem van Oranje tot Willem-Alexander, van de eerste bewoners Willem III en Mary II tot de laatste bewoonster Wilhelmina. Wil je jouw evenement een mooie invulling geven met inhoudelijke extra's? Bekijk hieronder een deel van de mogelijkheden.

Invulling van jouw evenement

Tuinrondleiding

60 minuten

Paleis Het Loo heeft de mooiste Baroktuin van Europa. Kom meer te weten over de bijzondere en zeldzame planten en bloemen en wat er allemaal nodig is om de tuin te onderhouden.

Portet van Mary Stuart | Paleis Het Loo

Lezing

40 minuten

Wil je meer weten over de topstukken, hoe de collectie is ontstaan of extra verdieping op een bepaald onderwerp? Een conservator of deskundige vertelt er graag over. In woord en beeld.

Schilderijengalerij | Paleis Het Loo

Paleisrondleiding

60 minuten

Altijd al willen weten wie de paleisbewoners waren? Wat ze betekenden voor de Nederlandse geschiedenis, hoe ze leefden, woonden en werkten? Luister naar de audioverhalen in het paleis of plan een rondleiding met een gids (na sluitingstijd). Absolute must: bezoek het dak en kijk uit over de prachtige tuin en omgeving.

De Oranjes

50 minuten

De vaste presentatie De Oranjes geeft een mooi overzicht van stadhouders, koninginnen en koningen en de ontstaansgeschiedenis van onze constitutionele monarchie. De tentoonstelling bestrijkt zes eeuwen, van stadhouder Willem van Oranje tot koning Willem-Alexander.

Tentoonstellingen

50 minuten

Paleis Het Loo organiseert meerdere tijdelijke tentoonstellingen per jaar. In 2024 staat de bloemsierkunst centraal in Bloom, gevolgd door de imposante reeks Reigning Queens van de popartkunstenaar Andy Warhol.

Juniorpaleis

Met kinderen

Ook voor de jongste bezoekers zijn er veel mogelijkheden, zoals een bezoek aan het Juniorpaleis, speuren in het paleis of in de tuin. En natuurlijk de familie audiotour in het paleis! Want hoe was dat eigenlijk? Wonen in een paleis?

Wat je wens ook is, Paleis Het Loo is de plek voor indrukwekkende en feestelijke events. Wij helpen je graag bij het organiseren van een zakelijke ontvangst, netwerk- of partnerbijeenkomst, feest of jubileumviering. Meer weten? Neem contact op!

Fontein in de tuin

Wil je reserveren of heb je een vraag?

events@paleishetloo.nl 055 - 577 24 00