Eventlocatie

vergaderlocatie

Ben jij op zoek naar een vergaderlocatie met een uniek historisch decor? Het paleis heeft meerdere unieke locaties tot 700 personen, ieder met een eigen stijl en verhaal. Passend bij het doel van jouw bijeenkomst.

vooraanzicht Paleis Het Loo met bassecour

Paleis Het Loo: De unieke vergaderlocatie in Apeldoorn

Paleis Het Loo is het meest authentieke 17e-eeuwse paleis van Nederland. Meer dan driehonderd jaar woonden en werkten hier de Oranjes. In het paleis krijg je een inkijkje in het leven van de vroegere bewoners en zie je hoe dit paleis hun thuis was. Maar daarnaast biedt het paleis ook unieke vergaderlocaties tot 700 personen.

Beschikbaarheid en exclusiviteit

Op maandag is Paleis Het Loo in overleg exclusief beschikbaar als vergaderlocatie, omdat het museum dan gesloten is (m.u.v. vakanties en feestdagen). Dit biedt uitgebreide mogelijkheden voor grootschalige en besloten evenementen. Tijdens openingsuren zijn de stallen en de tijdelijke entreezaal uitstekende locaties voor vergaderingen. En na sluitingstijd van het museum heb je de mogelijkheid om alle vergaderlocaties te benutten, waarbij je geniet van volledige exclusiviteit en privacy.

in de oude balzaal komen historie en hedendaags design samen.
een presentatie in de historische balzaal voor max. 150 personen
bijzonder lichtinval op het marmer en houtwerk.
alle ruimte en privacy voor een besloten zakelijk event

Bijzondere vergaderlocaties

  • aanspanplaats: ooit werden er de paarden voor de rijtuigen gespannen. Nu kan de ruimte worden omgetoverd tot sfeervolle vergaderruimte tot 750 personen. Deze locatie kan op maat worden ingericht en gedecoreerd en kan zelfs in de koudere maanden worden afgeschermd.

  • prins Hendrik garage: de voormalige autogarage aan het stallenplein is nu een gezellig restaurant om tot 50 personen te vergaderen en te genieten van een informele lunch, borrel of diner.

  • stal 1: één van de originele stallen is omgebouwd tot informele ontvangstruimte met presentatiemogelijkheden voor 60 personen op het stallenplein. Ideaal voor kleinere groepen die een intieme setting zoeken.

  • balzaal: historie met kroonluchters in de oude balzaal en hedendaagse allure in de nieuwe balzaal. In de historische ruimte kun je met max. 150 personen vergaderen. De naastgelegen nieuwe balzaal is als pauze of einde van de vergadering de perfecte locatie voor een lunch of borrel aan de elegante bar.

  • grand foyer: in het hart van de paleisentree vindt je deze lichte en onder architectuur gebouwde 21e-eeuwse ruimte. Na sluitingstijd kan deze ruimte als unieke vergaderlocatie dienen tot 600 personen.

  • entreezaal: een unieke tijdelijke vergaderlocatie die je, ook tijdens openingstijden van het museum, kunt reserveren van 12 oktober 2024 tot medio maart 2025. Deze multifunctionele ruimte, grenzend aan de grand foyer, is geschikt voor ontvangsten en plenaire presentaties voor kleine en grote groepen tot 200 personen. De ruimte is compleet gemeubileerd en vormt een ideaal startpunt voor een rondleiding of ander programma op Paleis Het Loo.

voormalige stallen als locatie voor een zakelijk evenement.
één van de voormalige stallen ingericht als informele vergaderlocatie
zomers beeld terras prins Hendrik garage.
met mooi weer bieden de terrassen ruimte voor een subsessie, borrel of diner

Flexibiliteit en maatwerk

Elke vergaderlocatie bij Paleis Het Loo kan flexibel worden ingericht om aan jouw specifieke wensen te voldoen. Of je nu een plenaire sessie, een workshop of een netwerkborrel plant, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ons team staat klaar om je te helpen bij het organiseren van een perfect evenement, afgestemd op jouw behoeften.

Uitstekende faciliteiten

Alle unieke vergaderlocaties binnen het paleis beschikken over hoogwaardige audiovisuele voorzieningen, ideaal voor presentaties met bewegend beeld en geluid, zowel binnen als buiten. De technische ondersteuning van onze vaste partner Nieuwenhuis Audiovisueel geeft je de zekerheid dat alles vlekkeloos verloopt.

Natuur en teambuilding

Paleis Het Loo is een bijzondere vergaderlocatie door de inspirerende en natuurlijk omgeving. Gelegen midden op de Veluwe en omringd door prachtige paleistuinen, biedt deze locatie een rustgevende en motiverende sfeer. Tijdens vergaderpauzes kunnen deelnemers een wandeling maken door de paleistuinen of de oranjewandeling maken in het omliggende paleispark.

Een afwisselend programma draagt bij aan het verhogen van de betrokkenheid van je team, creatieve denkprocessen en teambuilding. Denk aan historische rondleidingen door het paleis, tentoonstellingen of de paleistuinen onder begeleiding van gidsen of conservatoren. Ontwikkel de creatieve en artistieke kant tijdens een schilder- of tekenworkshop bij de colonnades. Maak gebruik van het buitenterrein voor outdooractiviteiten zoals boogschieten en een rally over de Veluwe. Of laat teams deelnemen aan een muzikale workshops.

beekje in het paleispark voorjaar.
vergaderpauzes in het paleispark om op te laden in de natuur
dinertafel met gerechten en glazen wijn.
sluit je bijeenkomst af met een culinair diner in één van de restaurants

Waarom kiezen voor Paleis Het Loo?

  • unieke locaties: van 20 tot 750 personen, iedere vergaderlocatie heeft een eigen decor en verhaal, waardoor je kunt variëren en aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

  • uitgebreid activiteitenprogramma: verhoog de impact van je evenement met rondleidingen door het paleis, conservatoren als inspirerende sprekers en op maat gemaakt entertainment.

  • duurzame catering op maat: onze chef-kok denkt graag mee over een culinaire invulling die past bij het seizoen en jouw wensen.

  • centrale ligging: Paleis Het Loo is centraal gelegen in Nederland en uitstekend bereikbaar via de A1/A50 en het openbaar vervoer.

Neem contact op!

Met zijn historische allure, uitstekende faciliteiten, en inspirerende omgeving is Paleis Het Loo de perfecte keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar unieke en bijzondere vergaderlocaties. Neem vandaag nog via onderstaand contactformulier contact op met het ervaren team van Paleis Het Loo om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie

Wil je samen nadenken over de mogelijkheden van jouw evenement op Paleis Het Loo? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.