Eventlocatie

zaal huren Apeldoorn

Meer dan driehonderd jaar woonden en werkten de Oranjes hier. Vandaag de dag biedt het paleis een inkijk in het leven van de eerste en laatste bewoners en zie je hoe het paleis hun thuis was. Maar dat is niet alles, want ook zakelijk zijn er exclusieve mogelijkheden.

Aanzicht Paleis Het Loo vanuit de paleistuinen met fontein.

Paleis Het Loo: jouw perfecte locatie

Paleis Het Loo is het meest authentieke 17e-eeuwse paleis van Nederland. Meer dan driehonderd jaar woonden en werkten de Oranjes hier. Vandaag de dag biedt dit paleis een inkijk in het leven van de vroegere bewoners en zie je hoe het paleis hun thuis was. Maar dat is niet alles, want ook zakelijk zijn er exclusieve mogelijkheden.

Wil jij een zaal huren in Apeldoorn? Het paleis biedt een unieke en inspirerende omgeving die je nergens anders in Apeldoorn vindt. Of het nu gaat om een vergadering, congres, diner of exclusief evenement, je kunt er altijd een passende zaal huren.

evenement aanspanplaats bij avond.
de aanspanplaats als perfecte locatie voor een ontvangst, diner of feest
dj entertainment verlichte aanspanplaats.
maatwerk entertainment kleurt jouw evenement

Unieke zaal huren in Apeldoorn

  • aanspanplaats: ooit werden er de paarden voor de rijtuigen gespannen. Nu kan je deze zaal huren als sfeervolle vergader-, diner- of feestruimte tot 750 personen. De zaal kan op maat worden ingericht en gedecoreerd en kan zelfs in de koudere maanden worden afgeschermd.

  • prins Hendrik garage: de voormalige autogarage aan het stallenplein is nu een gezellig restaurant om te vergaderen of een feestje te vieren. Perfect voor stijlvolle en moderne evenementen.

  • stal 1: één van de originele stallen is omgebouwd tot informele zaal met presentatiemogelijkheden op het stallenplein. Een karaktervolle ruimte die jouw evenement een bijzonder tintje geeft. Ideaal voor kleinere groepen die een intieme setting zoeken.

  • balzaal: de naam zegt het al: grandeur elegantie. De balzaal heeft een moderne en een historische ruimte. Los of gecombineerd, beiden zalen hebben koninklijke allure. 

  • grand foyer: hier gaan verleden en heden vloeiend in elkaar over. De grand foyer verbindt de 21e-eeuwse paleisentree en tentoonstellingsruimtes met het 17e-eeuwse paleis. In dit hart van het museum kan je na sluitingstijd deze zaal huren voor een besloten evenement tot 600 personen.

De entreezaal als tijdelijke eventlocatie

Vanaf 12 oktober 2024 kun je een unieke nieuwe zaal huren in Apeldoorn. Grenzend aan de grand foyer kun je tot en met 16 maart 2025 de entreezaal huren, ook tijdens openingstijden van het museum!

Deze zaal is perfect voor ontvangsten en plenaire presentaties en biedt plaats aan maximaal 200 personen, maar is ook geschikt voor kleinere groepen. De entreezaal is volledig gemeubileerd en biedt een stijlvolle en moderne setting voor jouw evenement.

doorkijk naar paleis vanuit grand foyer.
de grand foyer als hart van het paleis en voor indrukwekkende events
impressiefoto van de entreezaal in theateropstelling.
de entreezaal is uniek en tijdelijk te reserveren als eventlocatie

Waarom Paleis Het Loo?

Bij Paleis Het Loo kun je niet alleen een zaal huren in Apeldoorn, maar ook genieten van het museum, de paleistuinen en de historische ambiance tijdens je evenement.

  • exclusieve locaties: unieke locaties om uit te kiezen, elk met een eigen verhaal, voor 20 – 750 gasten

  • flexibel: op maandagen, tijdens openingsuren of na sluitingstijd, er is veel mogelijk

  • activiteitenprogramma: verrijk jouw bijeenkomst met rondleidingen, sprekers en entertainment

  • duurzame catering: geniet van op maat gemaakte cateringopties

  • zaal huren Apeldoorn: door de centrale liggen is het paleis gemakkelijk bereikbaar via de A1/A50 en openbaar vervoer

Plan een persoonlijke rondleiding

De mogelijkheden voor een zaal huren in Apeldoorn zijn eindeloos. Neem via onderstaand contactformulier contact op met het ervaren team van Paleis Het Loo en laat je verrassen over de mogelijkheden tijdens een persoonlijke rondleiding.  

Meer informatie

Wil je samen nadenken over de mogelijkheden van jouw evenement op Paleis Het Loo? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.