Voorjaarsvakantie

Een uitje in de voorjaarsvakantie met de familie of het gezin. Een dagje weg met vrienden of alleen? Paleis Het Loo in het midden van het land is dé plek voor een fijne dag.

Familie vakantie in Nederland | Paleis Het Loo
Voorjaar op Paleis Het Loo

Op zoek naar een uitje in het midden van het land is? Makkelijk bereikbaar en voor iedereen! Paleis Het Loo met zijn stallen en tuinen is dé plek! Je bezoekt het paleis van binnen, verbaast je over de grote ondergrondse tentoonstellingen en wandelt door de paleistuin. Paleis Het Loo is het museum over de Oranjes, die er meer dan 300 jaar woonden en werkten.

Paleis Het Loo

Het paleis neemt je mee in de geschiedenis van de Oranjes. Wat deden zij, wie waren zij? Volg de paleisroute Het huis van Wilhelmina of de route van Willem en Mary. Op deze manier hoor je alles van de bewoners van het paleis. Je wandelt door de ingerichte vertrekken, elke kamer met een eigen verhaal. Je ziet de schilderijen, kroonluchters, bedden, stoelen en nog meer gebruiksvoorwerpen. Kijk ook om je heen naar de rijk versierde wanden en plafondschilderingen.

Juniorpaleis
Bezoek het Juniorpaleis in de voorjaarsvakantie

Stallenplein

Op het stallenplein vind je de stallen en de wasplaats. Hier zie je de historische rijtuigen, auto’s en sledes. Op het stallenplein kom je ook vaak de pauwen tegen. En met een beetje geluk staan er zelfs paarden in de stallen.

Tuinen

De botanische tuinen van Paleis Het Loo zijn misschien wel de mooiste van Nederland. De  vroegere bewoners flaneerden hier met hun gasten. Strak geknipte hegjes omzomen de bloemperken met barokke patronen. Er zijn fonteinen en tuinbeelden, elk met een eigen betekenis en verhaal. Het waren echte conversation pieces. De beplanting is ieder seizoen anders, maar altijd in stijl. Een wandeling door de tuinen is een must bij je uitje in de voorjaarsvakantie op Paleis Het Loo!

Voorjaar in de paleistuin
Voorjaar in de paleistuin

Voor kinderen

Iedere voorjaarsvakantie zijn er leuke activiteiten voor kinderen. Doe- en speurspellen door het paleis en de tentoonstellingen, maar ook knutselactiviteiten. Volg ook de speciale familietour in het paleis: Thuis bij de Oranjes.

Juniorpaleis

In het vrolijke hof voor kinderen kun je je helemaal uitleven. Het Juniorpaleis is een geschikt uitje in de voorjaarsvakantie voor kinderen van 3 – 12 jaar, maar ook de volwassenen zullen er plezier bij beleven. Met de Kingsta beleef je een avontuur. Jij krijgt je eigen ‘gast’ toebedeeld. Voor jouw gast ga je aan de slag en je maakt het de gast zo goed mogelijk naar de zin. Je leert een dans, schikt een boeket en kiest een geur en nog veel meer. Er zijn verkleedkleren…en dan begint het grote digitale feest!

Juniorpaleis in de voorjaarsvakantie
Juniorpaleis
Verkleden zoals je bent

Oranjewandeling

Achter in de tuin start de Oranjewandeling. Je verlaat de tuinen en komt in het paleispark met zijn vijvers, boot- en theehuizen. De sfeer is hier heel anders, maar niet minder mooi. Hier zie je meer de Engelse landschapsstijl, en je kunt er heerlijk de benen strekken.

Oranjewandeling - voorjaarsvakantie
Een wandeling in het paleispark

Restaurants

Voor de inwendige mens zijn er natuurlijk de restaurants! De balzaal in het paleis, grand café prins Hendrik garage op het stallenplein. Om jezelf lekker te verwennen op je leuke dagje uit. Voor koffie met iets lekkers, een uitgebreide lunch of een royale high tea. In de voorjaarsvakantie is altijd een locatie open om even te zitten en uit te rusten.