Wat te doen in Apeldoorn?

Wat te doen in Apeldoorn? Een mooie historische én natuurrijke plek in Gelderland.

Paleis Het Loo - dak

Wat te doen in Apeldoorn? Het is de stad voor leuke uitjes!

Wat te doen in Apeldoorn? Er is van jong tot oud van alles te doen in Apeldoorn en in de nabije omgeving. Zowel voor een dagje uit, weekendje weg als voor een iets langer tripje. Je kunt je je hier prima vermaken, zeker in combinatie met Arnhem en de Veluwe! Benieuwd naar leuke uitjes in Apeldoorn en in de omgeving? Al eens gedacht aan een dagje uit naar Paleis Het Loo in Apeldoorn?

Paleis het Loo is het paleis waar de Oranjes lang gewoond en gewerkt hebben. Deze plek is zeker een bezoekje waard. Vanaf het entreegebouw loop je langs de opnieuw ingeplante laan naar het paleis en de tuinen. Hier droom je echt even weg naar andere tijden. Een dagje uit in Apeldoorn is een dagje weg met een historisch tintje. Er is altijd wat te doen in Apeldoorn!

Paleis Het Loo - schilderijengalerij
Paleis Het Loo - zitkamer Emma

Uitjes in een Apeldoorns paleis

Voor de Oranjes uit vroeger tijden was Paleis Het Loo ook een uitje. Ze gebruikten het vaak als zomerpaleis. Om even te ontsnappen uit hun drukke werkpaleizen. Zo zie je dat uitjes en dagjes weg van alle tijden zijn.

Wat te doen in Apeldoorn? Paleis het Loo biedt voldoende om je een dagje in Apeldoorn te vermaken. Je kijkt hier gegarandeerd je ogen uit en leert er van alles over de Nederlandse historie. Je kunt het paleis, de stallen én de tuinen bezoeken.

Je uitje wordt leuker door het volgen van de audiotour. Daarvoor kun je natuurlijk de app van Paleis Het Loo downloaden op je eigen telefoon. Denk eraan om oortjes mee te nemen! Een wandeling door de tuinen zorgt voor een frisse neus op jouw dagje weg. Je loopt langs de vergulde fonteinen, de witte tuinbeelden vol symboliek en vergaapt je aan de mooie planten en bloemen. Natuurlijk zijn er sfeervolle restaurants om je uitje compleet te maken. Je kunt er genieten van lekkere koffie met iets erbij of van een heerlijke lunch. Ook de Oranjewandeling in het paleispark is een echte aanrader en een mooie afsluiter van jouw dagje uit in Apeldoorn. Er is altijd wat te doen in Apeldoorn.

Pronktuin Paleis Het loo
Boventuin met colonnades
Paleis Het Loo - Herculesfontein
Herculesfontein

Wat te doen in Apeldoorn, centraal in het land

Met 162.000 inwoners is Apeldoorn de 11e gemeente van Nederland. De stad is groot geworden door florerende papierindustrie en lang de woonplaats van de koninklijke familie geweest. Apeldoorn ligt midden op de Veluwe en staat bekend om de buitengewone combinatie van cultuur en natuur met het stadse. Wat te doen in Apeldoorn? Er zijn volop uitjes in Apeldoorn te ondernemen.

Apeldoorn is centraal gelegen op de Veluwe. Dé perfecte start voor leuke uitjes. Apeldoorn is gemakkelijk te bereiken met de auto, openbaar vervoer of met de fiets. Reis je met het openbaar vervoer, plan je reis dan voor vertrek. Reis je met de fiets? Er is voldoende parkeerplaats met elektrische oplaadpunten. Met de auto? Een ruime parkeerplaats met voldoende mogelijkheid tot elektrisch opladen. Paleis Het Loo is goed bereikbaar en een perfect dagje uit.