Dagje uit Apeldoorn

Bezoek Paleis Het Loo

Dagje uit Apeldoorn, een leuk en origineel dagje weg!

Paleis Het Loo is dé plek voor een dagje uit, het perfecte uitje met je gezin, vrienden of collega's. Paleis Het Loo is een van de populairste attracties van de Veluwe. Je ontdekt er namelijk hoe de koninklijke familie heeft geleefd en hoe prachtig het paleis is.

Met een dagje uit naar Paleis Het Loo ontdek je onder meer het paleis zelf, maar ook de stallen en koetshuizen en er is een paleiswinkel. En dan heb je nog niet eens een rondje door de historische botanische tuinen gelopen. 

De Oranjes

Meer dan 300 jaar woonden de Oranjes op Paleis Het Loo. Ze ontvingen er hun gasten en flaneerden door de tuinen, terwijl ze genoten van exotische bloemen en planten. De tuinen en stallen zijn ook een belangrijk en een prachtig deel van Het Loo. Paarden hadden een vorstelijk verblijf in de stallen en in de koetshuizen zijn indrukwekkende rijtuigen en auto's te vinden. Droom weg bij dit rijke en royale verleden op Paleis Het Loo.

Paleis Het Loo
Paleis en tuinen
Prinsen en Prinsessendagen Paleis Het Loo | ook voor draken en astronauten
Ook voor kinderen

Paleistuinen

Bij een uitje in Apeldoorn hoort een bezoek aan de paleistuinen. Ze zijn een absolute must see. De tuinen, ooit in Engelse landschapsstijl, zijn weer teruggebracht naar hun oorspronkelijke vorm. We spreken nu over de barokke 17e-eeuwse tuinen.

Ook leuk voor kinderen

Ook voor kinderen is Paleis Het Loo een leuk dagje uit Apeldoorn. Bezoek bijvoorbeeld het Juniorpaleis. Kinderen kunnen meedoen aan speurtochten, spelen in het speelpaleis en in de schoolvakanties zijn er altijd speciale kinderactiviteiten.  

Paleis Het Loo- prins Hendrik garage
Grand café prins Hendrik garage
Paleis Het Loo - balzaal
Balzaal

Schuif aan in één van de restaurants

Geen compleet dagje uit zonder te genieten van lekker eten en drinken. Schuif aan in de balzaal, waar je in luxe stijl geniet van lekker eten en drinken. Vanaf grand café prins Hendrik garage op het stallenplein heb je uitzicht op het monumentale stallencomplex, waar de koninklijke rijtuigen, sledes en auto's van de Oranjes te bewonderen zijn.

Paleis Het Loo in Apeldoorn leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, high of royal tea, familiedag en schoolreisje. Een dagje uit naar Paleis Het Loo in Apeldoorn is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Paleis Het Loo
Audiotour
Paleis Het Loo - oranjewandeling
Paleispark

Dagje uit Apeldoorn met drie nieuwe audioverhalen

Een audioverhaal geeft een extra dimensie aan je uitje in Apeldoorn. Via de Paleis Het Loo app beluister je de audiotour. Er zijn drie verschillende verhalen: ‘Willem en Mary’, ‘Wilhelmina’ en ‘Thuis bij de Oranjes’ (voor families).

Geniet van de bossen

Sluit je dagje weg in Apeldoorn af met de Oranjewandeling. Die brengt je in het paleispark. Wandelend door de bossen ontdek je waterlopen en veldvijvers met paviljoens en boothuizen.