Dagje uit met de kinderen in Gelderland

Leren en spelen, binnen en buiten

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is een leuk dagje uit met de kinderen in Gelderland. Aan de rand van Apeldoorn, midden in het land ligt Paleis Het Loo. Ooit meer dan 300 jaar lang bewoond door de Oranjes. Zij woonden en werkten op Paleis Het Loo, gebruikten het als zomerverblijf en ontvingen er hun gasten. Nu is Paleis Het Loo een museum en een leuke bestemming voor een dagje weg met kinderen. En het museum is Kidsproof volgens de Museuminspecteurs!

Wat wil je weten?

Dit uitje in Gelderland is geschikt voor jong en oud. Er is van alles te zien en te doen. In het paleis bekijk je de vertrekken van koningen, koninginnen en stadhouders. Met de audioverhalen hoor je leuke weetjes over hun leven. Voor gezinnen is er de speciale familietour Het Huis van Oranje. Ook is er een dierenspeurspel, gratis af te halen bij de kassa. 

Juniorpaleis

Spelen en samenwerken in het vrolijke hof voor kinderen. Dat is de bedoeling in het Juniorpaleis. Het Juniorpaleis is een fantasierijke afspiegeling van onze eigen wereld. Wandel door de kleurrijke paleisvertrekken, van Bureau Keukenzaken tot Bureau Danszaken. Ontmoet er de Majesteiten en hun personeel. Vrienden uit andere landen komen op bezoek. Zoals de koningin met bijenvacht, de koning die van jongens- en meisjeskleding houdt en een vrouwelijke ridder. Het zijn de eregasten en jij maakt het hen naar de zin. Je organiseert een onvergetelijk feest voor jouw gasten uit de hele wereld!

Prinsen en Prinsessendagen Paleis Het Loo | ook voor draken en astronauten
Kom zoals je bent
Juniorpaleis - Keukenzaken

Wat is er nog meer te doen?

Een bezoek aan het dak en aan de tuinen mag je natuurlijk niet overslaan. Vanaf het dak heb je prachtig uitzicht op de tuin. Je ziet de sierlijke indeling met haagjes, de fonteinen en tuinbeelden. 

Ook bezoek je de stallen en koetshuizen waar de rijtuigen, de auto’s en sledes staan. Soms staan er zelfs paarden in de stallen! 

In het speelpaleis kun je je nog even uitleven bij dit leuke dagje uit in Gelderland. Naast het speelpaleis ligt grand cafe prins Hendrik garage, waar je terecht kan voor koffie en thee en een lunch. 

Tot besluit

Op weg naar huis kom je langs de museumshop. Hier vind je leuke souvenirs om mee naar huis te nemen. Je leuke dag uit met de kinderen is omgevlogen!