Familie uitje

Paleis Het Loo - schilderijengalerij
De Schilderijengalerij

Samen

Met de hele familie op stap. Familie uitjes zijn dé manier om bij te praten en wat te beleven! Voor een leuke bestemming hoef je niet lang te zoeken. Paleis Het Loo in Apeldoorn is de uitgelezen locatie. Midden in het land en voor iedereen goed bereikbaar. Er is altijd iets te beleven voor jong en oud. Er zijn restaurants en je kunt er gerust een hele dag verblijven. Het museum is Kidsproof bevonden door de Museuminspecteurs. Het perfecte familie uitje dus.

Je start je familie uitje in een van de restaurants met koffie, thee en iets lekkers erbij. Past dat niet in je budget, geen probleem, je mag zelf iets meenemen en dat nuttigen in de tuinen.

Het paleis

Het paleis bezoek je met een audioverhaal. Download thuis alvast de app in de appstore. Er is voor jong en oud wel een passend verhaal. Een speciale familietour, een Willem en Maryroute over de 17e eeuw en een verhaal over Wilhelmina en de familieleden om haar heen. Leer meer over de bewoners, hoe ze meer dan 300 jaar woonden en werkten op het paleis.

Juniorpaleis

Een vrolijk hof voor kinderen waar je kunt spelen en samenwerken. Het Juniorpaleis is een fantasierijke afspiegeling van onze eigen wereld. Jullie organiseren samen een onvergetelijk feest voor jullie gasten uit de hele wereld! Het Juniorpaleis is een fantasierijke afspiegeling van onze eigen wereld. Wandel met je familie door de kleurrijke paleisvertrekken, van Bureau Keukenzaken tot Bureau Danszaken. Ontmoet er de Majesteiten en hun personeel. Gasten uit andere landen komen op bezoek. Zoals de koningin met bijenvacht, de koning die van jongens- en meisjeskleding houdt en een vrouwelijke ridder. Het zijn de eregasten en jij bezorgt hen een onvergetelijk feest!

Paleis Het Loo - dak
Bezoek ook het dak
Juniorpaleis

De tuinen

Je uitje met de familie is niet compleet zonder bezoek aan de tuinen. De tuinen van Paleis Het Loo zijn beroemd. Dat waren ze ook al in de 17e eeuw, toen de fontein van het Paleis Het Loo nog de hoogste was in Europa. De tuin is symmetrisch gebouwd en heeft een beneden- en boventuin, fonteinen en beelden met veel symboliek. Achter in de tuinen vind je de colonnades met de kiosk, waar je in het hoogseizoen koffie, thee, fris en andere versnaperingen kunt kopen.

Stallenplein

Aan het stallenplein liggen de koetshuizen en stallen. Hier staan de rijtuigen, auto’s en sledes. Soms staan er zelfs paarden in de stallen. Hendrik, de man van koningin Wilhelmina was gek op auto’s. Wilhelmina liet voor hem een garage bouwen. De prins Hendrik garage is nu een restaurant met daarnaast het speelpaleis, een klauterpaleis voor de kinderen.

Familie uitje activiteiten

Denk voor je familie-uitje eens aan de schoolvakantie. In de schoolvakanties zijn er speciale activiteiten voor families. Vaak bij de stallen of in de tuinen. Buiten de vakanties is er ook altijd iets te doen voor kinderen, zoals een dierenspeurspel in het paleis.

Paleis Het Loo
De tuinen
Paleis Het Loo - oranjewandeling
Oranjewandeling

Oranjewandeling

Nog niet moe en energie over? De Oranjewandeling in het paleispark brengt je op mooie plekjes. Je loopt langs de veldvijvers en boothuizen over kronkelende paden. De wandeling is ongeveer 2 km lang.  

De Oranjes

Vind je het leuk om je alvast in te lezen? De stamboom van de Oranjes geeft je inzicht in alle verschillende Willems. Wie was ook alweer getrouwd met wie? Hadden ze kinderen en hoe heetten die ook alweer? Achtergrond en verdieping vind je in de stamboom van de Oranjes. Zo kom jij op het familie-uitje als kenner uit de bus!

Hulp nodig?

Veel informatie voor het organiseren van je familie-uitje vind je op de website. Misschien heb je nog andere vragen? Mail ze naar info@paleishetloo.nl. Onze medewerkers helpen je graag. Zo wordt jouw familie-uitje een dag met een gouden randje.