Kerstsfeer

Proef de kerstsfeer op Paleis Het Loo!

Kerstsfeer op de bassecour | Paleis Het Loo

Aan de rand van Apeldoorn, tegen het bos aan, vind je Paleis Het Loo. Dit oorspronkelijke jachtpaleis op de Veluwe was het buitenverblijf van koningen en stadhouders. De Oranjes woonden en werkten en ontvingen er gasten. In de naastgelegen bossen werd gereden met sleden en koetsen. In de zomer, maar ook in de winter. Je ervaart hier de echte kerstsfeer!

Kerstgevoel

In de winter het kerstgevoel van toen teruggebracht. De tafels worden gedekt met mooie serviezen, glimmend tafelzilver en blinkende glazen. Kunstig gevouwen servetten staan op de borden te pronken. Je ruikt dennengroen, want ook daarmee is het paleis versierd. Bloemen, guirlandes en kerstbomen getooid met versiersels geven de kerstsfeer weer uit de tijd van toen.

Kerstsfeer in de winter op Paleis Het Loo

Alles is kerst

Natuurlijk zijn er lampjes om de kerstsfeer te benadrukken. Op de tafels staan kandelaars, er zijn lichtjes in de bomen en ook de kroonluchters stralen je tegemoet.

Muziek

In de vertrekken klinkt passende muziek. Het is als bezoeker niet moeilijk om je voor te stellen hoe het ooit was. Vrolijke vorsten samen met hun kinderen en gasten. Personeel dat af en aan liep met borden en schalen. Het kerstgevoel komt echt boven en je doet nieuwe inspiratie op. Misschien krijg je zelfs een idee voor de versiering van je eigen kersttafel.

Wat ga je zien?

Voor het complete kerstgevoel bezoek je alles! Alles is in kerstsfeer, van de stallen tot het paleis. Het stallenplein staat vol kerstbomen en ook de oude Emmaboom is verlicht. In de stallen bewonder je de historische sleden en koetsen. Over de aangelichte stallenlaan loop je naar het paleis, waar kerstlicht je tegemoet schijnt vanachter de ramen.

Kerstsfeer op de stallenlaan | Paleis Het Loo
Stallenlaan in kerstsfeer

Voor kinderen en families

Als je het kerstgevoel samen wilt beleven is een bezoek aan Paleis Het Loo een goed idee. Er zijn altijd speurtochten en knutselactiviteiten in de vakanties. Breng samen een bezoek aan het Juniorpaleis. In dit vrolijke hof zijn kinderen de baas en werken ze samen. Samen organiseren ze een feest voor voor hun gasten. Ze maken een boeket en leren een dans. Verkleden hoort daar natuurlijk bij!

Audioverhalen en app

Het paleis bezoek je aan de hand van de paleisroutes. Voor families is er het audioverhaal 'Thuis bij de Oranjes'. Voor volwassenen zijn er nog twee andere verhalen: 'Willem en Mary' en 'Huis van Wilhelmina'. Download de app voor de gratis audioverhalen én leuke achtergrondinformatie en extra weetjes. Je vindt hier ook de plattegrond en de stamboom van de Oranjes.

Kerst in het paleis | Paleis Het Loo
Kerstsfeer in het paleis

Kerstweetjes

Om nog meer in het kerstgevoel te komen ontvang je in het paleis een hand-out. Daarin worden achtergronden en weetjes uit de doeken gedaan. En het mooie is, de hand-outs zijn recyclebaar. Hij mag mee naar huis, maar je kunt het ook weer inleveren. Zo kan de hand-out opnieuw worden gebruikt.

Restaurants

In een van onze restaurants kun je je hart ophalen. Het echte kerstgevoel beleef je hier. Er is een speciale winterkaart met daarop voor ieder wat wils. Van glühwein tot chocolade melk, van salades tot heerlijke wraps en belegde broodjes.

Cadeaus en souvenirs

Voor je naar huis gaat, loop je nog even langs de museumshop. Voor een leuke kerstbal, kandelaar of een souvenir voor de thuisblijvers. Het assortiment is uitgebreid en iedereen vind er iets van zijn gading. Zo breng je iedereen in kerstsfeer.