Kerstvakantie

Kerstvakantie op Paleis Het Loo: een feest van licht en warmte.

Kerstvakantie op Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is de plek voor een dagje uit in de kerstvakantie. Midden in het land, aan de rand van Apeldoorn vind je het paleis met zijn tuinen, stallen, tentoonstellingen en Juniorpaleis. Er is van alles te doen en je vermaakt je gemakkelijk een hele dag. Het is hét perfecte uitje voor het hele gezin, heel speciaal in de kerstvakantie.

Kerstvakantie - Paleis Het Loo
Kerst op Paleis Het Loo

Kerstvakantie vol licht en warmte

In de kerstvakantie, maar eigenlijk al vanaf begin december, staat Paleis Het Loo in het teken van warmte en licht. Alles is mooi versierd en lichtjes schijnen overal. Je bent in misschien wel het mooist versierde paleis van Nederland!

Warm welkom

Het begint al bij het entreegebouw en het stallenplein. Alles is in kerstvakantiesfeer. Je voelt je welkom, of je nu met het gezin, familie of vrienden komt. Je wandelt naar het paleis via het stallenplein met de grote verlichte Emmaboom. Of je neemt daar de shuttlebus. Dan ga je verder over de stallenlaan. Onderweg geniet je van kerstbomen vol lichtjes. Eenmaal binnen in het paleis vergaap je je aan al het moois. Als je het paleis binnenkomt zie je de grand foyer, overal waar je kijkt glanst en sprankelt het.

Kerstvakantie op Paleis Het Loo
Kerstvakantie in het paleis: volg een paleisroute met audioverhaal

Kerst in het paleis

In verschillende kamers staan kerstbomen met versiering passend bij de stijl van de kamer. Bloemen, kerstgroen en versierde tafels vol glinsterend tafelzilver, glanzende serviezen en blinkende kandelaars. Passende muziek maakt het plaatje compleet.

Kinderen en kerstvakantie

In de kerstvakantie is er altijd een programma voor kinderen. Er zijn speurspellen, doe-dingen en buitenactiviteiten. Samen speuren en spelen is het doel. In het Juniorpaleis kunnen kinderen hun hart ophalen in dit vrolijke hof. Ze helpen mee om een feest te organiseren, bakken een virtuele taart en stellen een boeket samen. Je kunt je er verkleden en een dans aanleren. Uiteindelijk kom je terecht in het knutsellokaal.

Voordelig

De gezinskaart maakt je bezoek extra aantrekkelijk. Naar Paleis Het Loo voor € 50,00 met 2 volwassenen en maximaal 4 kinderen t/m 17 jaar.

Kerstvakantie verwennerij

In de restaurants van Paleis Het Loo kun je terecht voor een eenvoudige of uitgebreide versnapering. Of je koffie drinkt of luncht, het is helemaal aan jou! Of je nu belandt in de balzaal of grand café prins Hendrik garage. Er is voor elk wat wils en de sfeer is in de kerstvakantie extra gezellig en warm.

Knutselen in de kerstvakantie - Paleis het Loo
Knutselen tijdens de kerstvakantie

Kerstvakantie in de tuinen

Natuurlijk bezoek je de tuinen. De mooie vormen van de groenblijvende haagjes zijn nu extra goed te zien. Misschien sneeuwt het zelfs of zie je een laagje rijp als een poedersuikerdeken over de hele tuin. Een mooiere afsluiting van jouw dagje weg is er niet.

Oranjewandeling

Met je ticket voor Paleis Het Loo kun je ook een uitstapje maken naar het paleispark. Wil je in de kerstvakantie even de benen strekken? Aan het einde van de tuin start de Oranjewandeling langs veldvijver, boothuizen en de theekoepel.

Kerstsfeer in de museumshop

Voor je naar huis gaat, loop je nog even langs de museumshop. Hier vind je uiteraard ook de kerstsfeer terug. Neus lekker rond en koop iets leuks voor jezelf of geef een origineel cadeautje weg.

Paleis Het Loo is een gezellig dagje weg in de kerstvakantie. Ieder jaar weer!