Museum met kerst

Midden in het land, aan de rand van Apeldoorn ligt Paleis Het Loo. Ooit het zomerverblijf van de Oranjes, die er woonden en werkten. Nu is Paleis Het Loo een museum dat vertelt over de bijzondere geschiedenis van zijn bewoners. En met kerst pakt het museum uit.

Museum met kerst

Het museum met kerst heeft ieder jaar een ander thema. Maar altijd zie je de gedekte tafels en kerstversiering. Passend in de tijd van de bewoners. Glimmende serviezen en blinkende kandelaars sieren de tafels. De kerstversiering is rijk en het museum helemaal in kerstsfeer.

Wat is er te doen?

In de winter is het buiten versierd met bomen en lichtjes. Het kerstgevoel begint al in het entreegebouw. Het kerst museum biedt een programma vol activiteiten, voor jong en oud en binnen en buiten.

Stallenplein in kerstsfeer | Paleis Het Loo

Restaurants

Ook de restaurants van het museum met kerst zijn in kerstsfeer. De menukaart biedt kerstige gerechten en drankjes. Zo kun je na een bezoek aan het kerstmuseum jezelf lekker verwennen.

Wat nog meer in het museum met kerst?

Volg een audiotour door het paleis, bezoek de tuinen en stallen of doe de Oranjewandeling door het paleispark. Voor kinderen kan een bezoek aan het Juniorpaleis natuurlijk niet ontbreken.

Museumshop

Aan het eind van de dag bezoek je nog even de museumshop. Ook op deze plek in het museum is alles in kerstsfeer. Je vindt er leuke souvenirs voor jezelf of een ander. Een cadeautje voor onder de kerstboom of zomaar, omdat je aan iemand denkt. Tevreden kijk je terug op een dagje kerst in het museum. En wie weet tot ziens.