Uitjes in de kerstvakantie

Iedere kerstvakantie is het de vraag. Waar gaan we naar toe vandaag? Denk dan eens aan Paleis Het Loo voor je uitje in de kerstvakantie.

Paleis Het Loo ligt midden in het land. Aan de rand van Apeldoorn op de Veluwe. Er is van alles te doen en je vermaakt je gemakkelijk een hele dag. Het uitje is geschikt voor jong en oud. Of je nu komt met je gezin, de hele familie of je vriendengroep!

Kerstvakantie-uitje

Wat maakt Paleis Het Loo zo leuk? De combinatie van binnen en buiten, van kijken, leren en doen.
Maar misschien is de kerstsfeer van het versierde paleis wel het allermooist. Je loopt door de vertrekken van de Oranjes, die hier ooit woonden en werkten. De gedekte tafels met kleurrijke serviezen, glimmend bestek en zilveren kandelaars. De kunstig gevouwen servetten en alle bloemen en kerstbomen met versiering passend in de tijd van toen. Je kijkt en verwondert je. Misschien doe je zelfs ideeën op voor thuis. Dat maakt dit leuke uitje in de kerstvakantie tot een feest.

Wat is er nog meer te doen?

Jouw uitjes in de kerstvakantie zijn pas compleet als je de tuinen en stallen bezoekt. In de stallen vind je sleden en rijtuigen. Maar ook de auto’s van koningin Wilhelmina en prins Hendrik. De tuinen liggen er stil bij. Rust en ruimte vind je hier. In de winter zie je de sierlijke patronen van de tuin extra goed.

In de kerstvakantie zijn er altijd doe-activiteiten voor kinderen. Elk jaar wordt een ander thema over kerst en/of winter uitgelicht. Ook de vaste en tijdelijke tentoonstellingen, de paleisroutes met audioverhalen kun je blijven bezoeken met je uitje in de kerstvakantie.

Juniorpaleis

Een bezoek aan het Juniorpaleis is een must als je met kinderen naar het paleis gaat met je kerstvakantie-uitje. Dit vrolijke en oogstrelende hof voor kinderen bezoek je samen en je bereidt een feest voor. Hoe verwen je jouw speciale gast? Dat is de grote vraag. In een virtuele én werkelijke wereld ga je zelf aan de slag.

Oranjewandeling

Wil je even de benen strekken? Aan het einde van de tuin start de Oranjewandeling door het paleispark. Je loopt langs de vijvers, boothuizen en het theehuis. De sfeer is er anders dan in de tuinen, maar net zo betoverend. Je waant je in een andere tijd bij dit kerstvakantie uitje.

Restaurants

Uitjes in de kerstvakantie sluit je best af bij een van de restaurants. Er is altijd een locatie open. De kaart is aangepast aan het seizoen en er is voor elk wat wils. De restaurants zijn natuurlijk ook helemaal in kerstsfeer. Bomen en lichtjes ontbreken natuurlijk niet. Je zit er gezellig in een historische omgeving.

Museumshop

De museumshop heeft voor de kerst bijzondere items ingeslagen. Je vindt er van alles in alle kleuren en maten, voor iedere portemonnee. Misschien vind je iets leuks voor jezelf of een cadeautje voor de thuisblijvers. Aan het eind van de dag ga je met een treden gevoel naar huis. Tot volgend jaar?