Eventlocatie

evenementenlocatie

Ben je op zoek naar een unieke evenementenlocatie voor het organiseren van een evenement? Paleis Het Loo is de locatie voor een netwerkevent, bedrijfsfeest, congres, galadiner, personeelsfeest, bruiloft of familiefeest.

Feestelijk diner onder de aanspanplaats.

Ontdek Paleis Het Loo als evenementenlocatie

Ben je op zoek naar een unieke evenementenlocatie voor het organiseren van een evenement? Paleis Het Loo is de locatie voor een netwerkevent, bedrijfsfeest, congres, galadiner, personeelsfeest, bruiloft of familiefeest.

Paleis Het Loo is het meest authentieke 17e-eeuwse paleis van Nederland. Meer dan driehonderd jaar woonden en werkten de Oranjes hier. Vandaag de dag biedt dit paleis een inkijk in het leven van de vroegere bewoners en zie je hoe het paleis hun thuis was. Maar dat is niet alles. Paleis Het Loo is ook de perfecte evenementenlocatie.

ontvangst bedrijfsfeest door medewerkers met hapjes.
stijlvolle ontvangst op het stallenplein

Een historisch paleis als locatie voor jouw event

Waarom kiezen voor Paleis Het Loo? Het antwoord: exclusieve locaties met elk hun eigen verhaal en charme. Van intieme bijeenkomsten van 20 personen tot grootschalige evenementen voor 750 personen. Je vindt hier altijd een passende locatie voor evenementen.

De unieke eventlocaties

 • aanspanplaats: ooit werden er de paarden voor de rijtuigen gespannen. Nu kan deze ruimte worden omgetoverd tot sfeervolle evenementenlocatie tot 750 personen. Deze locatie kan op maat worden ingericht en gedecoreerd en kan zelfs in de koudere maanden worden afgeschermd. Een plek waar geschiedenis en sfeer samenkomen. Laat jouw gasten genieten van deze historische ambiance.

 • prins Hendrik garage: de voormalige autogarage aan het stallenplein is nu een gezellig restaurant om te vergaderen of een feestje te vieren. Perfect als stijlvolle en moderne evenementenlocatie. Hier ervaar je een unieke combinatie van historie en eigentijdse faciliteiten.

 • stal 1: één van de originele stallen is omgebouwd tot locatie voor evenementen met een informele ontvangstruimte en presentatiemogelijkheden. Een karaktervolle ruimte die jouw evenement een bijzonder tintje geeft. Ideaal voor kleinere groepen die een intieme setting zoeken.

 • balzaal: de naam zegt het al: grandeur en elegantie. De balzaal is zowel een moderne en een historische locatie voor evenementen. De opstelling in de oude balzaal kan geheel voor jouw event worden opgesteld. De nieuwe balzaal heeft een vaste opstelling met bar, perfect voor een ontvangst met het terras erbij. Los of gecombineerd, een evenementenlocatie met koninklijke allure.

 • grand foyer: hier gaan verleden en heden vloeiend in elkaar over. De grand foyer verbindt de 21e-eeuwse paleisentree en tentoonstellingsruimtes met het 17e-eeuwse paleis. De uitbreiding van ruim 5000 m2 bevindt zich onder het voorplein van het paleis. Dit hart van het museum kan na sluitingstijd een besloten locatie voor evenementen op Paleis Het Loo zijn. Een prachtige lichte ruimte die zich uitstekend leent voor grootschalige recepties en netwerkbijeenkomsten tot 600 personen.

moderne balzaal in een klassiek decor.
de historische balzaal voor presentaties, lunch, borrel en diner
moderne allure in de grand foyer voor productpresentaties en netwerksessies

Evenementenlocatie met maatwerk activiteiten en catering

Maar een locatie voor evenementen vraagt om meer dan alleen de plek. Op Paleis Het Loo krijg je de mogelijkheid om jouw evenement te verrijken met een uitgebreid activiteitenprogramma. Denk aan exclusieve rondleidingen door het paleis, tuinen en/of tentoonstelingen, onze conservatoren als inspirerende sprekers of entertainment op maat.

Daarnaast biedt het paleis duurzame cateringopties die perfect aansluiten op jouw wensen en de sfeer van het evenement op Paleis Het Loo. Begin met koffie en thee bij de stallen of in de grand foyer, borrel en dineer in de balzaal en sluit af met een feest onder de aanspanplaats. Van grote tot kleine gezelschappen, van een foodtruckfestival op het stallenplein tot fine dining in één van onze restaurants.

Centraal gelegen locatie voor evenementen

Midden op de Veluwe, aan de rand van Apeldoorn ligt Paleis het Loo. Door de centrale ligging is deze evenementenlocatie goed te bereiken per auto, op de fiets en met openbaar vervoer. De ruime parkeerplaats is voorzien van parkeerplaatsen voor mindervaliden en er zijn elektrische laadpunten aanwezig. Op loopafstand van het paleis bevinden zich verschillende hotels zodat jouw gasten niet meer huis hoeven te rijden en nog langer kunnen nagenieten van het evenement.

voormalige stallen als locatie voor een zakelijk evenement.
intiem vergaderen in de voormalige stallen
ontvangst op stallenplein voor prins Hendrik garage
ontvangst stallenplein voor prins Hendrik garage

Waarom Paleis Het Loo als evenementenlocatie?

 • exclusieve locaties: elke evenementenlocatie heeft een eigen verhaal en decor, voor 20 – 750 gasten

 • flexibel: op maandag, tijdens openingsuren van het museum of na sluitingstijd, er is veel mogelijk

 • activiteitenprogramma: verrijk jouw evenement met rondleidingen, sprekers en entertainment

 • duurzame catering: geniet van op maat gemaakte cateringopties

 • centrale ligging: gemakkelijk bereikbaar via de A1/A50 en openbaar vervoer

 • professioneel team: meer dan 20 jaar ervaring in het organiseren van evenementen

Nieuwsgierig? Maak online je afspraak voor een bezoek!

Kies voor Paleis Het Loo als evenementenlocatie en maak indruk met een historisch en stijlvol decor. Neem vandaag nog contact op met het ervaren team van Paleis Het Loo via onderstaand formulier en bespreek tijdens een locatiebezoek alle mogelijkheden.

Wij zijn graag jouw evenementenlocatie en maken er een herinnering van om nooit te vergeten!

Meer informatie

Wil je samen nadenken over de mogelijkheden van jouw evenement op Paleis Het Loo? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.